Paul Branovici s-a nascut intr-un satuc de pe malul Razimului. De mic fugea de acasa cu undita si pescuia ore in sir pe canalurile Deltei.
Anii au trecut si baietelul cu undita a ajuns timonier pe transoceanice. A ratacit mult, prin toate marile si oceanele lumii si intr-o zi, s-a intors acasa.
Prin 2000, cu bani stransi din zile si nopti de cart, la care a pus mult spirit intreprinzator, Paul a cumparat un ponton darapanat, folosit de comunisti la recoltarea stufului.
Un an mai tarziu, cu ajutorul familiei, a reusit sa-l transforme intr-un splendid hotel plutitor de patru stele, pe care l-a numit „Anda 1”. A functionat pana in 2015, cand a obosit si capitanul Paul l-a renovat din nou. Acum, e mai stralucitor si mai primitor ca in prima zi.

Dupa primul facelift al ambarcatiunii, Paul a inceput sa organizeze partide de pescuit cu grupuri de impatimiti, apoi a invitat pe vas fotografi si in final, le-a organizat tuturor programe turistice personalizate. In timp, s-au mai adaugat teambuildinguri si sedinte foto in salbaticie.

Au aparut ulterior si clienti, care au descoperit ca Revelionul in Delta poate fi o experienta unica in viata.
Deja in 2005, Anda 1 nu mai facea fata cererilor neincetate ale grupurilor din tara si din strainatate. Asa ca a Paul a scos de sub apa (la propriu!) o epava a unui ponton comunist, pe care in 365 de zile a transformat-o in Anda 2. Probabil acum mai cauta o epava, sa intregeasca flota cu Anda 3.
Paul isi insoteste adesea musafirii in plimbari, la sedinte foto sau la partidele de pescuit. Adora sa faca pe ghidul pentru ornitologi si sa le dezvaluie profesionistilor momeli noi sau locuri unde pot avea fir intins. E o enciclopedie vie a Deltei si cand incepe sa povesteasca, se opreste greu, fiindca are multe de spus si de aratat. Cunoaste toate cotloanele, meandrele, lacurile si satele, ca in palma. Cum insusi recunoaste, „nu-si lasa greierii ouale, fara sa raporteze”.
Orice croaziera va alegeti, il primiti la pachet si pe Paul, capitan, timonier si ghid cu norma intreaga. E suletul petrecerii si un narator fermecator, care o trece in rezerva pe Seherezada. O plimbare intr-o noapte cu luna plina, alaturi de capitan, e o experienta demna de trecut in bucket list.